Szabadság

"Azok, akik feladnák alapvető szabadságukat az ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot."
– Benjamin Franklin
Bronze statue of George Washington by Jean Antoine Houdon and view of Constantino Brumidi's "Apotheosis of Washington" in the US Capitol Rotunda.

Eszmék, amit jobbá
teszik a világot.

"Equal justice under law" engraved on the West Pediment above the front entrance of the United States Supreme Court building in Washington, DC.
Miért számít a szabadság?

A szabadság alapja a minden egyént megillető eredendő és egyenlő jogok. Ezeket a jogokat a legjobban a jogállamiság által biztosíott szabadságrendszer védi. Ahogy a neves tudós és a Harvard Egyetem tudományos főmunkatársa Niall Ferguson mondja, a szabadság "az egyéni szabadság szentségén és a magántulajdonhoz fűződő jogok bizotsságán alapul, amelyeket a képviseleti, alkotmányos kormányzat biztosít." Minden egyén rendelkezik azzal a szent szabadsággal, hogy munka- és szabadidejét önként, az általa választott módon használja fel, ami lehetővé teszi számára, hogy érdekeit szabadon érvényesítse.

Az önuralom és az ítélőképesség gyakorlásának képessége lehetővé teszi az emberek számára, hogy értelmes döntéseket hozzanak személyes és társadalmi előnyök érdekében. Az önuralom képessége nélküli szabadság gyorsan átadja helyét a zsarnokságnak. A Common Sense Society segít a jövő vezetőit abban, hogy feltárják a szabadság természetét és kapcsolatát az emberi egyenlőséggel, a jogállamisággal, a piaccal, a társadalmi intézményekkel, a kulturális örökségünkkel és a személyes felelősséggel. A szabadságnak e mély megértése révén lehetséges napjaink viszonyainak és problémáinak feltárása is.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen híreinkről.


Hírlevelünkben értesítjük Önt közelgő rendezvényeinkről, kiadványainkról és arról, hogyan kapcsolódhat be a magyarországi Common Sense életébe. Privacy Policy.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.