Szépség

"A szépség eltűnik a világunkból, mert úgy élünk, mintha nem is számítana."
– Sir Roger Scruton
"Still life with rotting fruit and nuts on a stone ledge", oil on panel by Dutch Master Abraham Mignon, designed to recall the brevity of life and the urgent need to focus on lasting matters rather than fleeting earthly pleasures.

Eszmék, amit jobbá
teszik a világot.

Miért számít a szépség?

Amikor a világ természeti szépségeivel találkozunk, csodálattal tölt el bennünket mindaz a változatosság és nagyszerűség, ami a föld növényvilágát, a vadon élő állatokat és az óceánokat jellemzi. Hasonlóképp inspirálnak bennünket a művészet, a zene és az építészet kivételes emberi alkotásai. Az efféle kultúra megnemesíti az oly gyakran tragikus emberi tapasztalatot, és értelmet vagy legalább megkönnyebbülést nyújt az ember evilági létében. Ebben az értelemben írta Roger Scruton: „A szépségre való törekvés révén a világot otthonként formáljuk”. Nem meglepő, hogy az évszázadok során a szépség a maga különböző formáiban a civilizációk sarokkövévé vált, mivel képes elénk tárni az igazságot és a jóságot, amelyek végső értelmet adnak életünknek.

Az emberi kreativitás legjavát képező alkotások az ember gondolatait és érzelmeit képesek felülemelni az alantas és önző ösztönökön, amelyek oly jellemzőnek tűnnek az emberiség történelmére. A Common Sense Society oktatási kezdeményezések, a tagok számára szervezett kirándulások, élő események révén elkötelezettséggel ünnepli a maradandó művészet, az irodalom, a zene, az építészet és a természeti világ remekeit.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen híreinkről.


Hírlevelünkben értesítjük Önt közelgő rendezvényeinkről, kiadványainkról és arról, hogyan kapcsolódhat be a magyarországi Common Sense életébe. Privacy Policy.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.